HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Rekorddeltagelse ved halv tid
Sjakkskolens BGP-turnering, som samlet hele 114 deltagere, vippet deltagerantallet i føste halvdel av året over rekordnoteringen for 2005. Den nye rekorden for første halvdel av året er på 1690 starter. På samme måte var leirturneringen i Tromsø med på å vippe antall spillere i årets første halvår over tidligere rekorder. Det er hele 884 spillere som har deltatt i en eller flere BGP-turneringer så langt i år.

Dette betyr ikke nødvendigvis at det vil bli rekorddeltagelse når en teller opp på slutten av året. 2005-sesongen hadde ca 200 starter mer enn i 2004 i første halvdel av året, men endte til slutt med ca 100 færre starter for hele året. Logisk nok trengs det god aktivitet både før og etter sommerferien for at det skal bli rekorddeltagelse, og på høsten er det kretsmesterskapene som er utslagsgivende for at det skal bli en god sesong.

Det settes ikke så mange deltagerrekorder i ungdomsklassen derimot. Også her er det kåret en første vinner for sesogen, nemlig Dennis Nygaard, Kjørbekkhøgda. Det spesielle er at han har spilt 5 turneringer uten å møte andre ungdomsspillere. Det som er verre er at 1 er det vanligste deltagerantallet i ungdomsklassen så langt i år.

Trolig er det økende antall med Norges Grand Prix turneringer, som ofte spilles med BGP-format når det gjelder varighet, som har ført til den rekordlave deltagelsen i ungdomsklassen.

Hans-Inge Kongevold (Wed Aug 2 01:10:23 2006)