HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Trondheim Energi BGP - rekordstor oppslutning
Med helgens sjakkturnering for barn, ungdom og voksne har Byåsen sjakklubb satt rekord for deltakelse i denne typen sjakksamling i Trøndelagsregionen.

Det var hele 57 personer aktive spillere i sjakkturneringen og en periode kunne vi telle til sammen ca 120 personer til stede i aulaen der turneringen foregikk. Parallelt med turneringen var det mye sosial aktivitet på gang mellom voksne og barn med grilling, fotball, lek, analyse og gjennomgang av partier og mye mer.

Det var deltakelse i alle BGP/UGP-klassene i turneringen. Vi hadde en begynnergruppe med 13 deltakere for de aller ferskeste i klubben samt andre interesserte barn. Vinner her ble Sigmund K Nyhus. I mikroputtklassen stilte 12 drevne sjakkspillere og etter hard kamp stakk Kristian Lied Olsen (Byåsen SK) av med seieren. Miniputt og lilleputt spilte sammen i en gruppe og her endte miniputten Henning Wanderaas (Byåsen SK) på toppen mens vinner av lilleputtklassen ble Petter Strugstad (Steinkjer USL). Jentene fikk denne gangen konkurrere i fred i en egen jenteklasse. Tror dette falt i smak på tross av at klassen spente fra ferske nybegynnere til drevne lilleputter. Victoria Agdestein (Steinkjer USL) vant tilslutt. Klassene kadett og ungdom hadde sterke deltakere og ble denne gangen også matchet mot sjåførklassen som denne gangen var godt representert med totalt 10 ivrige foreldre og andre interesserte voksne. Vinnere i de respektive klassene var Sigurd Stenvik (TSF), Erlend Gaustad (TSF) og Ralf Müller.

Det var mye god sjakk som ble spilt ved alle bord og det virker som sjakkulturen begynner å sitte blant våre unge utøvere. Mest imponerende var våre 2 barnehagedeltakere Dawid og Ian som begge satt ut alle de 6 rundene i turneringen og følge sjakkreglene til punkt og prikke. Dawid klarte å få uavgjort i to av sine partier!

Turneringslederen var denne gangen Erling Skjeldstad som fortjener en stor takk for å steppe inn på kort varsel og som gjorde en strålende innsats. Med sin karisma og naturlige autoritet fikk han full oppmerksomhet hos barna og gjennomførte turneringen i henhold til skjema.

Hanne Bårdsen med god hjelp av Iris Stellander skal ha æren for å ha orkestrert hele kantinedriften som utgjør det viktigste elementet for trivselen i et slikt arrangement. Hamburgerne som Are Bruaset og Bård Erdal grillet må man kanskje til Sesam ved Studentersamfundet for å kunne dra sammenlikninger med.

Takk til våre sjakkvenner fra Stjørdal, Frosta og Steinkjer for deres deltakelse. Takk også til vår sponsor for turneringen, Trondheim Energiverk og Rema1000 ved Byåsen butikksenter som donerte fruktkurv og stilte sine tønnegriller tilgjenglig for arrangementet.Bilde
Byåsen sjakklubb (Tue Jun 16 11:57:22 2009)