HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Bokhandleren fra Modum
Som alle som har besøkt landsturneringen har lagt merke til, er mesteparten av inngangen gjort om til sjakk-bokhandel. Det er Øystein Brekke, med familie, som holder butikken åpen fra dørene åpner før første runde til siste parti er blitt remis over 7 timer senere. Dette blir dobbelt så lenge når det er dobbeltrunde selvfølgelig.

Øystein sier at det under landsturneringen selges mest enkle bøker om åpningsteori til voksne, mens det under NM for ungdom selges slike bøker til unge spillere. De unge spillerne som deltar i landsturneringen, er mer avanserte og ønsker seg bøker om spesielle åpninger. I tillegg til bøker inneholder sjakkbutikken alt annet en sjakkspiller kan ønske seg, fra flotte sjakkbrett til stilige slips. Særlig sjakkmaskiner har vært populært under NM, trolig for å frigjøre familiens datamaskin fra PC-sjakkspill.

En merker seg ellers at elektroniske sjakkur stadig kommer i nye formater, og en sentral person i NM-komiteen mener en av modellene er så elegant at den vil få stå framme hjemme.

En storhandler av sjakkbrikker ser du på bildet nedenfor. Arnold Iversen kjøper brett i stort kvantum til en satsing på SFO-sjakk i Bergen. Den spennende ideen bak denne satsingen er at de beste miniputtene og lilleputtene skal stå for denne undervisningen. Dette er en måte å møte forespørsler fra skoler om sjakk i den litt vanskelige tiden som SFO foregår.Bilde
Hans-Inge Kongevold (Tue Jul 11 02:29:24 2006)