HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Det er bare en overgang...
Det er bare en overgang sa reven når den ble flådd.

Slik blir det i alle fall med BGP, den sjakkturneringen med flest deltagere i Norge.

Det er ikke gjort en nøyaktig oversikt over hva som skjer med BGP sentralt. Men her er noen av godbitene:

- Under 11 år kan ikke resultatlistene lenger rangere. Det kan heller ikke bli vinner i turneringen. Alle får like premier.
- Fra 11-12 år kan det lages normale resultatlister. Dessverre er 2/3 av deltagerne i den forrige gruppa.
- Siden det ikke lages resultatlister faller sammendraget bort for de under 11 år. En kan ha premier for de som har spilt 5 turneringer kanskje.
- Den eldre gruppen kan vel få BGP-poeng som nå, men det kan ikke kåres en sammenlagtvinner. Dette vil være mot NIF sine regler om mesterkåring. Trolig kan en lage en sammenlagtliste hvor alle BGP-poeng for spilleren legges sammen og presentere denne alfabetisk.
- I kadett og Ungdom kan en fortsette som fær. Dette er ca 10% av alle deltagere i BGP.
- Det er ikke noe stort problem at de som ikke fyller 6 år i kalenderåret ikke får spille, men det er gjerne de som koser seg mest under BGP-turneringene.
- En kan bare delta i turneringer utenfor egen krets fra året en fyller 11. Kretsgrensene kan være større enn fylkene. Om barn virkelig får lov til å reise innenfor kjempekretser som om en deler Norge i fire eller noe er usikkert ut fra hva jeg leser i NIF sine regler. Tanken er at barn ikke skal reise langt. Noen vil uansett havne på feil side av disse grensene, når de først er trukket opp.

Jeg skal ikke si noe om barn som driver idrett er dummere enn de som spiller sjakk, men jeg får ikke dette med å ikke ha resultatlister til å passe på noen av 10-åringene jeg har møtt. Jeg tror ikke interessen for å spille i slike turneringer vil bli like stor. Når det heller ikke blir noe sammendrag å kjempe i, vil interessen for å reise rundt til flere turneringer falle. Kretsgrenser vil også sette en stopper for dette. Interessen for å arrangere turneringer vil nok også synke, i takt med deltagelsen.

Barnas Grand Prix blir altså borte. Det varte i 26 år. Bilde
Hans-Inge Kongevold (Thu Oct 16 00:52:57 2014)