HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Leirsommer
I løpet av sammeren blir det altså avholdt hele tre sjakkleir for barn og ungdom.

På sjakkskolen, som er omtalt tidligere, satses det på sjakkundervisning med gode norske instruktører. De har også fint klart å fange opp økningen i sjakkinteresse rundt Oslo. Riktignok er det ikke ordentlig sjakkleir, siden det ikke er overnatting, men tydeligvis har tilbudet om sjakkaktivitet i "skoletiden " en hel uke fenget.

Midnight Sun Chess Camp som Tromsø Sjakklubb og Tromsø Sjakklubs ungdom arrangerte 25.6 til 1.7 fylte alle krav til sjakkleir. Med IM Jespen Hall som trener var det en skikklig faglig satsning, og dette var en leir med overnatting og alt som hørte til. Aktivitetene ved siden av sjakken var rettet mot friluftsliv, og dette foregikk i autentisk nordnorskt sommervær. At dette foregikk samtidig med en internasjonalt turnering gjorde det jo ikke mindre spennende. På klubbsidene er det lagt ut noen bilder fra sjakkleiren:
http://www.tromsosjakklubb.com/2006/MSCBilder2/index.htm

USF sin sjakkleir blir i tiden 7. -15. juli, og er et tilbud til de som vil være med å spille i landsturneringen. I og med at deltagerne får sin daglige dose med sjakk gjennom å spille i miniputtklassen, eller hva som vil passe, er vanligvis ikke sjakkaktiviteter en stor del av resten av programmet. Men de som spiller lynsjakk og laglyn og kvalifiseringer til dette og eventuellt andre sjakkformer arrangøren skulle finne på, får likevel med seg en masse sjakk.

For alle disse leirene er det klar at en får ennå mer utbytte enn akkurat det en lærer i sjakk, da en får nye venner og inspirasjon til å fortsette å spille sjakk.

Nedenfor ser du to viktige bestandeler i en sjakkleir. (Bilde er tatt av Andreas G R Moen)Bilde
Hans-Inge Kongevold (Thu Jul 6 23:32:50 2006)