HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

Magnuseffekten, sommeren 2015

Magnuseffekten lot ikke vente på seg i BGP (Barnas Grand Prix), som er en serie sjakkturneringer for barn, med turneringer over store deler av landet.

Når Magnus møtte opp på Dragulf BGP Desember 2013 ble det en av de største turneringene noen gang, med 160 deltagere.
Fra da av har det bare gått oppover med deltagelse.

Den mest populære statestikken for BGP har ofte vært hvor stor deltagelsen har vært når en tar deltagerantallet i alle turneringer og legger sammen.
Grafikken nedenfor viser derimot hvor mange barn som har deltatt i BGP, målt etter hver helg/dag med turneringer. I tillegg til alle deltagerne er det gjerne et "støtteapperat" av en foreldre med, som også får kontakt med sjakkens fasinerende men brutale verden.

I 2014, de grønne kryssene i grafikken, ble det rekorddeltagelse i BGP.
Når året var slutt var det 1600 som hadde deltatt i BGP, som var ca 400 mer enn året før. Dette var også den beste sesongen for BGP noensinne. Forrige topp var i 2006.
I 2015 har trenden fortsatt. Februar, mars og april har vært rekordmåneder, mens mai og juni har hatt deltagelse nesten på høyde med fjordårets rekordsesong. Deltagelsen ligger ved utgangen av juli på 1146 deltagere, som er 100 flere enn i 2013. Først over sommerferien og i slutten av september ble det tilsvarende tall for 2014. En ser også at det er 400 flere deltagere enn på sommeren 2013. Eller kanskje enda bedre, det er like mange som har deltatt så langt i år, som når Magnus-effekten startet med Dragulf-turneringen sent i desember 2013.

Nå er det jo ikke nok at Magnus er på TV for at det skal bli mange deltagere i BGP. Det må også være noen som arrangerer alle turneringene. Men når fremmøtet til turneringene er bra, blir det mer artig å arrangere turneringer, og dette blir en slags god sirkel.
Grafikk

Hans-Inge Kongevold (Sat Jul 4 15:01:06 2015)