HovedsideVis alleRegistrer degSkriv egen meldingSkriv egen melding med lenke

BGP-året 2007
Det ble ikke noen rekorder i årets BGP-sesong. Om en da ser bort fra at det var hele 568 færre starter i årets BGP enn i forrige sesong. Dette blir en nedgang på 16% eller omtrent 10 ruter mindre på sjakkbrettet. Nedgangen i antall spillere har vært tilsvarende stor, med ca 200 spillere ned til 1159.

Det har vært like mange turneringer i år som tidligere, så det er ikke interessen for å lage turneringer som har minket. Men deltagerantallet per turnering har i gjennomsnitt vært lavere, og de store turneringene har ikke blitt så store og så mange som i tidligere år. Men tilbakegangen fordeler seg temmelig jevnt på alle måter både. Både fordelt utover sesongen, geografisk sett og i forhold til den normale størrelsen på turneringene.

En slik nedgang skyldes sikkert forskjellige ting, og et par turneringer til på riktig tid og sted, ville nok rettet opp mye. Men en kan nok ikke se bort fra at det også er en nedgang i barn som vil spille BGP-turneringer. Og det er neppe konkurrerende sjakk-tilbud som har stor skyld for tilbakegangen, da frafallet er tallmessig størst blant miniputter, som det stort sett ikke er aktuelt for å spille andre turneringer.

Men med 1159 spillere som har deltatt i 2942 turneringer, passer det jo dårlig å avslutte året så dystert. Et av lyspunktene denne sesongen er at Vestfold for første gang på mange år har arrangert KM.

Trykk på bilde for å se omtale i Sandefjords BladBilde
Hans-Inge Kongevold (Mon Dec 31 17:13:06 2007)