Forklaring tabell

Selve tabellen

Nummerene under Pl viser plasseringen i gruppa og er også en referanse til denne spilleren senere i tabellen. Om to spillere står helt likt, vil begge få samme nummer. Dette gjør det litt vanskligere å se resultater senere i tabellen, men foretrekkes fremfor å vise en egen rekke med startnummer i tillegg.

Navn inneholder Navnet til spilleren og klassen i parantes dersom det spilles flere BGP-klasser i en gruppe.

Født viser fødselsåret på spilleren, forurtsatt at fødselsdato er lagt inn ved registrering.

Enkeltresultater viser +, = eller - for henholdsvis seier, remis (uavgjort) eller tap. S eller H om spilleren selv hadde svarte ellet hvit i dette partiet, og nummeren til motstanderen forklart under Pl . WO markerer seier på Walk over, altså uten å spille. Dette skjer i BGP vanligvis når det er ujavnt antall spillere i gruppa, og WO vil normalt bli gitt til den i gruppa som har færrest poeng og som ikke har hatt WO tidligere i turneringen.

Poeng er sum poeng. I BGP brukes både poengskalaen med 1, 1/2, og 0 og 3, 2, 1 for henholdsvis seier remis og tap. Skalaen som vil brukt vil ikke påvirke plasseringen unntagen i noen sære tilfeller.

Kvalitet brukes for å skille de som kommer på samme poeng. Den *første kvaliteten (fra venstre) er poengene til motstanderene en har møtt bortsett fra den med laves poengsum. I neste kolonne kommer summen av motstanderenes poengsum uten fratrekk. Disse to kalles Monrad-kvalitet. Den som har best Monrad-kvalitet har virkelig spilt i en tøffere turnering enn den som har (mye) lavere.

Den siste kvaliteten er den såkalte Berger-kvaliteten. Berger-kvalitet regnes ut ved at man får poengsummen til den en har slått og halvparten av poengsummen til den en har spilt remis med. Berger-kvalitet brukes til å skille i turneringer der alle møter alle (Berger-turneringer) og som siste skille på kvalitet i andre turneringer. Berger-kvalitet rangerer etter prinsippet at det er bedre å slå en god motstander enn å tape for en dårlig. Dette prinsippet kan jo selvfølgerlig diskuteres, og er ikke så lett å rettferdigjøre som Monrad-kvalitet.

*) Om det er 7 runder eller mer vil det isteden være bortsett fra de to laveste poengsummene, i første kolonne, fra en i neste og alle medregnet i tredje.

BGP-poeng fra turneringen

BGP-poeng blir tildelt etter skala 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6 og fem til resten ved mindre enn 50 deltagere i en turnering.
Med mer enn 50 deltagere blir skalaen 20-19-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6 og 5 til resten.
I Kretsmesterskap gis det 20 til klassevinneren (i NM klassene) og 10 til resten.

BGP poeng fra turneringen (om de alt er registrert):
Merk at du har rask tilgang til oversikt over alle BGP-poeng for inneværende og tidligere sesonger fra lenkene nedenfor:
Kristiansand Høst BGP 2018 BGP poeng registrert: ja

Utlisting av BGP-poeng

Kristiansand Høst BGP 2018

KlasseNavnKlubbBGP-poeng
UngdomKristoffer HansenKristiansand20
UngdomDaniel LindalenKristiansand17
KadettGuttorm RosendahlKristiansand20
LilleputtTor Magnus HansenKristiansand20
LilleputtHarald EkornåsvågKristiansand17
LilleputtSkule SkjerdalKristiansand15
MiniputtNikolas NygårdTveit20
MiniputtJan Erling NarvestadTveit17
MiniputtNoah August Nes SmelandKristiansand15
MiniputtOlav TrannumKristiansand13
MiniputtInti Nataniel SvenningEvje11
MiniputtGeorg Standal FlatenKragerø10
MiniputtSargis ShahbazyanKragerø9
MiniputtAlexander Bertelsen HodneTveit8
MiniputtJesse XieKristiansand7
MiniputtSander LindekleivKristiansand6
MikroputtCyril KarlsenKristiansand20
MikroputtHans Michael SchnellKristiansand17
MikroputtMartín Allende-UlebergEvje15
MikroputtJørgen FrøislandHorten13
MikroputtEivind ArntsenKristiansand11
MikroputtMatheo SepulvedaEvje10
MikroputtKristian FrøislandHorten9