BGP: Sjokkresultater fra Ørsta og Sandan
 

Innspurten i BGP og UGP har begynt, og jeg kan i dag (endelig) presentere en helt oppdatert liste. Spenningen foregår ikke bare i toppen av de fire listene, men også om i hele tatt å komme inn blant de premierte. Og her kan et tilsynelatende beskjedent resultat på Sandane, brutalt kaste 10 spillere fra andre kanter av landet ut av premielista.

25 POENG IKKE NOK!
Det er selvfølgerlig i miniputtklassen hvor 435 spillere kjemper om å komme blant de 100 beste, at konkuransen er hardest. Etter turneringen på Sandane den 8. november er det ikke lenger nok med 25 poeng for å holde seg blant de 100 beste.
Men er du så heldig å ha spilt 5 turneringer, så er du likevel sikret sammenlagtpremie. Dette er som følge av de nye reglene om at alle får minst 5 poeng for å delta og at fem turneringer holder til sammenlagtspremiering.
5 turneringer har også Vegard Aanestad, Randaberg spilt. Med 5 ganger 20 poeng er i alle fall han sikret premie!

LETTERE I LILLEPUTT
I lilleputtklassen er det fortsatt nok med en bra turnering for å holde seg inne på lista, men kampen om plasseringene i toppen har begynt å bli tøffere. Ennå har ikke noen oppnådd 100 poeng og sikret seg en førsteplass. Dessverre er det slik at allerede i denne klassen begynner det å bli mange turneringer med mindre enn 6 deltakere, og dermed bare 17 poeng til vinneren.

I kadettklassen raser også 10 spillere med 17 poeng ut av den nye lista. Også her er toppen preget av problemer med å få nok motstandere i klassen, mer enn å vinne over de.

I juniorklassen ser det virkelig ut til å foregå strategisk tenkning på høyeste plan. Tydeligvis er det ikke om å gjøre å kaste seg ut i uhemmet turneringsaktivitet, men å følge motstanderene aktivitet nøye og først spille når det er absolutt påkrevet. 
Kjetil A. Lie, Brattås har sikret seg en ledelse med 85 poeng, derav 2 ganger 20 gyldne poeng, og ser ut til å kunne kontrollere feltet inn til mål.

STATISTISK SETT
Det er nå registrert 1675 starter, fordelt på 703 spillere, så langt i år. Ca 200 spillere har bare deltatt i en turnering, mens 3 spillere har 13 starter i miniputt. I lilleputtklassen finner en de ivrigste spillerne, her er antall turneringer per spiller 2,5 i snitt, mens det selvfølgerlig er lavest i junior med 2 turneringer per spiller.
 
Malin Klingvald, Fredrikstad er en av de spillerne med 25 poeng som, i alle fall for en stund, faller ut av lista. En flott femteplass fra Fredrikstad BGP (bildet) holder ikke lenger til sammenlagtspremie.

Løsninger er å spille flere BGP-turneringer.
 
 
 
 
 
 
 

Foto: Bjørn B. Johansen.

(Hans-Inge)
 

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste
 
10 på topp alle klasser

Miniputt

Lilleputt

Kadett

Junior

Alle i RTF-format

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]