De unge i landsturneringen 2002

Elite
Som klart yngste mann(?) i eliteklassen skaffet Magnus Øen Karlsen,Asker seg 3 poeng 8 runder, Dette var nok "dårligere enn forventet", men likevel historisk bra innsats av en så ung spiller i denne klassen.

Junior
Espen Lie, Porsgrunn forran Harald Borchgrevink, Bergens. Begge sikret plasseringen med et tap i siste runde. Jonas A Ingvaldsen, Sarpsborg slo vinneren i siste runde og sikret seg en fin 3. plass.

Kadett
Øysten B Fossum, Drammen vant forran Inge S. Skrondal, Akademisk og Ørnulf A Stubberud, OSS.
Ikke samme spenningen på slutten her, spillerne avsluttet med hennholdsvis 6, 4 og 3 strake seiere.

Kadett B
Selv om en jo ikke blir norgesmester i denne klassen, så gir Kadett B myk overgang fra lilleputt til kadett. Her vant Fredrik A Lindsøe, Frosta forran Aleksander Omtvedt, SK 1911, etter innbyrdes remis i første runde.

Som nevnt vant Jon Ludvig Hammer, OSS lilleputt og det ble til slutt 9/9 og 21/2 poeng ned til neste mann. Dette er jo en brukbar innsats første året i lilleputt.
Audun Brekke Fløtten, Modum og Ingar Edvardsen, Drammen ble 2 og 3, skilt på 3. kvalitet, en plassering trolig begge er fornøyd med.

Miniputt
bilde av JonatanJonatan E Time, Hauge startet i miniputt med 6 strake seiere. Før syvende runde forklarte han undertegnede hvor kjekt det ville være å spille remis med Kai Inge Esbensen, SK 1911, som da lå halvpoenget etter og så ut som eneste seriøse utfordrer (Kai Inge kom til slutt også på 2. plass.) Etter dette ville de jo bare være å seile inn til klasseseier, eventuelt med en remis til på slutten. Som sagt så gjort.
Noe parti fra minimesteren har jeg ikke fått tak i, da det ikke er lagt ut mange partier fra turneringen, og en jentunge har fått smisket seg til at de to eneste partiene fra miniputt er hennes.
Da Jonatan også var på sjakkleiren fikk jeg sjansen til å spille litt med mesteren, og fikk inntrykk av en solid, men agressiv spillestil og mer teorikunnskap enn mange voksne spillere gidder å lære seg (og det er dumt av dem selvsagt).